Христо Иванов: Марешки е представител на една многолюдна категория в българската политика, която се занимава с това да подменя истини

Това е класически пример на човек, натрупал парите си с доста съмнителен бизнес, допълни той

Христо Иванов: Марешки е представител на една многолюдна категория в българската политика, която се занимава с това да подменя истини

Реклама

По време на гостуването си преди дни в предаването "Лице в лице", Веселин Марешки отправи обвинения по адрес на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов. Днес той има право на отговор.

"Господин Марешки може би трябва да си изясни с какво се занимава министърът на правосъдието, но не очаквам такива интелектуални усилия от него да положи. Марешки е представител на една многолюдна категория в българската политика, която се занимава с това да подменя истини, факти, да лъже, да подменя изобщо лицето на управлението. Това е класически пример на човек, натрупал парите си с доста съмнителен бизнес, който прокуратурата го е хванала за врата, човек, осъден на втора инстанция, който винаги е щастлив да служи като изтривалка на управляващите", заяви той.

"Важното в случая е, че г-н Марешки ме обвинява мен, че аз съм се договарял за ограничението на секциите на българите в чужбина, което се случва 2016 г., когато аз съм си подал оставката и не съм в политиката и протестираме заедно с моите съмишленици, с които след това основахме "Да, България!" срещу това", каза Христо Иванов.

Вижте целия разговор във видеото.