Христо Иванов: Няма никакви пукнатини в "Демократична България"

Съпредседателите на "Демократична България" Христо Иванов и Атанас Атанасов за бъдещето на Европа и българските национални каузи

Реклама

Нашето обединение формално съществува повече от година – имаме общи позиции и цели. Това казаха съпредседателите на Демократична България ген. Атанас Атанасов и Христо Иванов в предаването „Лице в лице”.

Те допълниха, че на предстоящия вот за Европейски парламент партията им ще се бори за промяна на лицето на България в Европейския съюз.

„Ние сме силата, която иска да наложи за България ускорено развитие и настигане на ядрото на Европейския съюз, така че да не позволим изпадане в периферията. Изпадането в периферията е пряк резултат от действията на досегашните управляващи”, каза Иванов.

Иванов допълни, че те настояват за оставката на земеделския министър Румен Порожанов заради поредицата от скандали с къщите за гости, изградени с евросредства.

Ген. Атанасов посочи, че лошият имидж на България в ЕС е в резултат на вътрешнополитически дефицити. „Ние искаме да изпратим хора в еропейските институции, които да променят лицето на България. Ние постоянно сме готови за Шенген, а не ни приемат”, каза още Атанасов.