Христо Иванов: Опитът на г-н Борисов да излезем от мониторинга по втория начин е унизителен

Съпредседателят на Демократична България за преговорите за шефските места в Европейския парламент и контролът върху съдебната система

Христо Иванов: Опитът на г-н Борисов да излезем от мониторинга по втория начин е унизителен

Реклама

Вече няколко дни в Европейския парламент в Брюксел се водят тежки преговори кой да заеме лидерските позиции. Сред кандидатите се спрягат и две български имена - на Кристалина Георгиева и на Мария Габриел.

"За нас много важни са три неща: първо, ролята на парламента да не бъде маргинализирана, да не остава встрани от процеса; второ да не допуснем твърде залитане вляво на целия процес и трето, искам да призова г-н Борисов да престане с опитите да изтъргува по втория начин разхлабване на наблюдението по отношение на правосъдието в България."

Бишвият правосъден министър и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов подчерта, че начинът да излезем от мониторинговия режим е чрез реформи.  

"Основният ни проблем е, че нямаме работещо правосъдие, което да се ползва с доверието на българските граждани и на нашите партньори в Европа. България се намира в унизително състояние."

"Дани Кирилов няма да получи вдигане на мониторинга. Няма как да стане това на фона на "Апартаментгейт", "ЦУМгейт" и продажбата на български паспорти."

Вижте още защо трябва да бъде разследван главният прокурор във видеото.