Христо Иванов: Трябва да модернизираме нашия изборен процес

Защото в настоящата му форма има заложени твърде много начини за подмяна на демократичния вот на българските граждани, допълни съпредседателят на "Демократична България"

Христо Иванов: Трябва да модернизираме нашия изборен процес

Реклама

"Опитът на Великобритания да напусне Европейския съюз показва, че алтернатива на европейската интеграция няма", посочи съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в предаването "Лице в лице".

"Във Великобритания има една от най-големите български диаспори. Време е да помислим как ще се погрижим за интересите на тези хора, и конкретно как те ще гласуват. Ако Великобритания излезе, ние рискуваме тази голяма група българи да се окаже без гарантирани права да могат да гласуват на европейските избори, като европейски граждани. За тях ще почнат да се прилагат онези разпоредби, които важат за трети страни", допълни той.

"Светът ще се раздели на страни, които успешно са се адаптирали към новата технологична ситуация, включително дигиталните технологии, и такива, които няма да се адаптират добре и ще останат назад. Това е темата за електронното управление. Ние похарчихме вече 2 милиарда и нямаме електронно управление, а би трябвало да го направим", коментира още Христо Иванов.

"Ние сме против всеки опит да се обезсмисли преференцията, защото това е конкретно демократично право, завоювано от българските граждани", отбеляза той.

Последни

Реклама