Христо Иванов: В парламента няма и елементарна експертност на хората, които да пишат нова Конституция

По думите му предложенията на премиера Борисов показват, че той е готов на всичко, за да си спечели време и да изкара мандата си докрай

Христо Иванов: В парламента няма и елементарна експертност на хората, които да пишат нова Конституция

Реклама

В предаването "Лице в лице" Христо Иванов коментира днешното изявление на премиера за свикване на Велико Народно събрание с думите, че това не е рестарт на държавата, а кьорфишек.

Според лидера на „Да, България“ така премиерът си купува политическо време до края на мандата на този парламент.

По думите му предложенията на премиера Борисов показват, че той е готов на всичко, за да си спечели време и да доизкара мандата си. „Да гарантира, че той ще организира следващите избори, както намери за добре – именно това, което хората не искат“, допълва Иванов.

„В парламента няма и елементарна експертност на хората, които да пишат нова Конституция. Кой ще я напише? Данаил Кирилов или Цвета Караянчева? Хората изпадат в паника само като си го чуят това“, коментира Христо Иванов.

„Готови сме да обсъждаме всички сериозни предложения, но не и идеята за свикване на Велико народно събрание. Тя ще направи обратното на това, което хората искат, а то е оставка, а не да ги циментираме и тогава да има рестарт. Това няма да произведе никакво действие“, категоричен е Христо Иванов.

Последни

Реклама