Христо Иванов: Започва да се формира мнозинство – ГЕРБ, ДПС И БСП

По думите му коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС е коалиция на реванша

Реклама

„Наближава големият кръстопът – накъде ще тръгне България и какво управление ще има. Започва да се формира мнозинство – ГЕРБДПС И БСП, и то е едната посока на кръстопътя. Има възможност и за истинско реформистко управление. Тази алтернатива може да се случи с втория мандат на ПП“, каза Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“. 

По думите му коалиция между ГЕРББСП и ДПС е коалиция на реванша. Иванов коментира и внасянето на промените в изборния кодекс така: 

„Или ще отидат на избори, или трябва да си гарантират съгласието в тройната конфигурация. Променяш изборните правила с тези, с които смяташ да управляваш“.

Христо Иванов коментира и днешните консултации на партията му с президента, на които една от темите беше войната в Украйна и военната помощ. 

„Всички съюзи, в които членуваме, в крайна сметка разбраха, че срещу този тип агресия трябва да има твърда и ясна еднозначна позиция. Заради позиции на президента Радев, България изглежда на моменти, че се отклонява от това, че се опитва да търси някакъв собствен междинен път, собствен неутралитет“, каза Иванов.