Илияна Йотова: Определено има приемственост между служебните кабинети и това правителство

ГЕРБ попаднаха в капана на едно изречение на президента Радев, смята вицепрезидентът

Илияна Йотова: Определено има приемственост между служебните кабинети и това правителство

Реклама

„Смятам, че всяка една партия, в тази сложна коалиция, макар в своята практика да съм виждала и по-сложни коалиции в Европа, виждам две много много важни посоки. Едната е безспорно е на „Продължаваме промяната“. Да продължиш промяната никак не е леко и всеки ден ще ги гледаме под лупа дали наистина променят“, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в „Лице в лице“.

„Второто е БСП. В тези времена имаме нужда от силна социална и лява партия. БСП говори за социални вектори, тя получи и социалното министерство. Струва ми се, а и президентът го подчерта, че имам нужда от социална координатна система с грижа за обикновения човек“, допълни Йотова.

Основният проблем след преодоляването на коронакризата ще е преодоляването на социалните неравенства и бедността в обществото, коментира вицепрезидентът.

„Ще бъдем такива, каквито сме били и досега. Ще изпълняваме и конституционните си правомощия, ще бъдем коректив на всичко, което не е в интерес на хората, ще бъдем близко до българските граждани независимо къде са те. Не виждам защо трябва да се променяме, това не е било поза. Това беше съвсем естествено поведение. Оценката беше дадена на изборите.“