Инж. Мирослав Мазнев: Фаталният участък на „Струма“ е проектират по правилника от 2000 г., който отговаря на изискванията

Закупихме три пъти по-скъпи материали, за да покажем качество, това беше първата ни магистрала, каза инж. Мазнев

Реклама

„Фаталният участък на „Струма“ е проектират по правилника от 2000 г., който отговаря на изискванията и габаритите му са за магистрала – 11,50 м на платно“, заяви в „Лице в лице“ бившият председател на Камарата на строителите в България инж. Мирослав Мазнев, който отбеляза, че е „бил технически директор на група от фирми, изпълняващи този проект при завършването“.

При участъка „съществуват различни проблеми, които говорят за неговото узаконявани и въвеждане в експлоатация, тъй като строителството започва, когато отчуждителните процедури не са окончателно приключили“, каза Мазнев.

„Участъкът на магистрала "Струма" е завършен през 2007 г. с Акт 15. По същото време беше завършен участъка Чирпан – Стара Загора. Знаете какво е неговото състояние. Този път продължава да работи много добре. Един от проблемите, които преодоляхме при строителството на участъка, е по отношение на материалите, влагани в конструкцията на пътя. За износващия пласт закупихме материал, който беше три пъти по-скъп, отколкото нормалните кариери ни предлагаха“, заяви Мазнев.

По думите му целта да се купят три пъти по-скъпо материали е била да се покаже качество, тъй като „за нас това беше първата магистрала, ще бъде с много добро качество“.