Ива Митева: Бях много изненадана от изказването на Андрей Гюров

Не знаех, че е толкова ценно моето мнение за господин Гюров и за неговата формация, допълни тя

Реклама

"Това, което Андрей Гюров каза вчера, е лъжа. Не беше вярно и мисля, че той трябва да се срамува от поведението си. Силно се надявам това негово действие да е случайно и той да ми се извини", каза в предаването "Лице в лице" зам.-председателят на парламента Ива Митева.

Припомняме ви, че вчера в "Лице в лице" депутатът от "Продължаваме промяната" и кандидат за шеф на БНБ заяви, че Ива Митева и майка й, докато са чели биографиите на депутатите, са решили, че именно Гюров е добрият кандидат за шеф на БНБ, отговаря биографично и с експертизата си.

Ето как Митева коментира думите му:

"Аз бях много изненадана от това негово изказване, приятели ми се обадиха и много се забавлявах. Не знаех, че е толкова ценно моето мнение за господин Гюров и за неговата формация. Явно той иска и има желание аз да разкажа истината, защото може би имам някакъв пръст в цялата работа. На 11 март, след като бяха приети процедурните правила в бюджетната комисия, ние свикахме коалиционен съвет заради прословутото разпределение на комисиите и нашето ощетяване, и тогава господин Гюров каза, че много неприятно са приети процедурните правила в бюджетната комисия и е хубаво в пленарна зала да се направи предложение изискването за магистър за управител на Българска народна банка да бъде намалено на бакалавър".