Ивайло Мирчев: Искаме да реформираме службите, защото те са пробити от руска агентура

По думите му, парламентарната група на ГЕРБ бламирала своя министър в правителството - Мария Габриел

Реклама

„Искаме да реформираме службите, защото те са пробити от руска агентура. Само преди седмици службите изнесоха политически рецитал под ръководството на президента“, каза Ивайло Мирчев от „Демократична България“ в предаването „Лице в лице“.

По думите му, парламентарната група на ГЕРБ бламирала своя министър в правителството - Мария Габриел.

„Борисов често променя мнението си. Това е сред характерните му черти. Всичко е възможно. Той е много добър в това да представи ситуацията такава, каквато всъщност не е. Има актьорска дарба“, каза Ивайло Мирчев.

По думите му между акад. Николай Денков и Мария Габриел „имат страхотна синергия и работят отлично“.

„От 20 дни съществуване на правителството вече имаме добра новина по отношение на Шенген, същите стъпки се правят по отношение на Еврозоната“, отбеляза той.

Мирчев добави, че се случват и „не толкова хубави работи“. Той даде примери със случващото се около Гешев и Сарафов. „Случилото се с Гешев и Сарафов, с нашето предложение за КПКОНПИ, роди се странно мнозинство между ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Това мнозинство първо избра Делян Пеевски за конституционната комисия, после - изслушването на министър Славов. Също - и регулаторите. Почти всички са с изтекъл мандат“, посочи Ивайло Мирчев.

Последни

Реклама