Ивайло Мирчев: За „пътя на Копринката“ сме говорили още от предния парламент

Предни дни председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски отправи питания към главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и КПКОНПИ за делата „Кешгейт - пътят на Копринката" на името на президентския съветник Николай Копринков и “касиерите на президента“

Ивайло Мирчев: За „пътя на Копринката“ сме говорили още от предния парламент

Реклама

„За „пътя на Копринката“ сме говорили още от предния парламент. Той е много интересен пловдивски път. С нас са се свързвали фирми, които под една или друга форма са били изнудвани от „пътя на Копринката“. Става въпрос за кръг от съветници около президента или по-скоро съветник. Интересното е, че тези сигнали са стигали до президентството, но няма реакция от президента“.

Това заяви депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев в „Лице в лице“.

„Не съм го чувал за съветник като Пеканов или Димитър Стоянов, а само за един конкретен. Никой не пита президентът какво мисли за тези сигнали, получавал ли е такива, прокуратурата работила ли е по тях. Всичко навява на това, че президентът под една или друга форма е имал облага от това, което се случва. И прокуратурата вече е под влияние на президентството, и ДАНС и част от другите служби са под контрола на президента“, допълни Мирчев.

Предни дни председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски отправи питания към главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и КПКОНПИ за делата „Кешгейт - пътят на Копринката" на името на президентския съветник Николай Копринков и “касиерите на президента“. 

По думите му ПП-ДБ не е внасяла такива сигнали, тъй като няма конкретни данни извън оплакванията на определени лица.