Иванов: Поехме отговорността да съставим това правителство с пълното съзнание колко ще е трудно

По думите му трябва да има механизми за съгласуване между партньорите в т.нар. сглобка

Иванов: Поехме отговорността да съставим това правителство с пълното съзнание колко ще е трудно

Реклама

„Водим диалог и съм умерено оптимистичен. В крайна сметка надделява разум и разбиране, че няма къде да ходим. Призивът ми ще бъде към търпение, да разбираме, че не можем с „Пирогов“ да си правим експерименти и да я въвличаме в някакви политически сценарии“.

Това каза съпредседателят на ДБ Христо Иванов в „Лице в лице“ по повод напрежението между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС заради отстранения директор на болница „Пирогов“.

„Да не са правим илюзии, че когато става дума за голям финансов ресурс – здравеопазване, енергетика, отбраната, политиката може да бъде извън това. Политиката ще бъде там, въпросът е и общественият интерес, и разумът да бъдат в политиката“, допълни Иванов. 

По думите му трябва да има механизми за съгласуване между партньорите в т.нар. сглобка.

„Очевидно ги няма, но ние сме в постоянен диалог и се опитваме да намираме на решения. Случва се да ги намираме и съм сигурен, че ще продължим. Поехме отговорността да съставим това правителство с пълното съзнание колко ще е трудно. Въпреки това, в името на големите цели поемаме тази отговорност. Много е лесно отстрани да бъдем подритвани от всички – открита опозиция, полуопозиция, тези които би трябвало да ни подкрепят, защото те имат лукса да не носят отговорност. Нашата задача е не да отговаряме на огъня, а да доведем нещата до резултат“, допълни съпредседателят на ДБ.