Иво Инджев: Тръмп е вероятно единственият американски президент, който разединява нацията

Журналистът за протестите в САЩ, отношенията на Америка и Китай и пандемията от COVID-19

Иво Инджев: Тръмп е вероятно единственият американски президент, който разединява нацията

Реклама

Журналистът Иво Инджев коментира протестите в САЩ, отношенията на Америка и Китай, както и пандемията, която според него е тръгнала от Китай и е едно от малкото неща, с които се съгласява с президента Доналд Тръмп.

„Нещата трябва да бъдат наричани с истинските им имена. Пандемията започна от Китай и е нормално да е свързана с Китай, несправедливо е да бъде избягвана, защото това не е политическа коректност, а е някакъв вид подмазвачество на една държава, в която много хора са си вложили парите, с която никой не иска да се кара, защото е прекалено важна, ядрена, член на клуба на петте държави на Съвета за сигурност на ООН, които имат решаващ глас. Никой не иска да се кара с Китай и затова му намериха друго название на вируса, за да не се свързва със страната“, смята Инджев.

Според него протестите в САЩ пък са сдържан много години гняв, който се отприщва сега. Инджев коментира и че Тръмп е вероятно единственият американски президент, който разединява нацията и това може да му коства мястото в Белия дом за следващ мандат.

Последни

Реклама