Явор Божанков: "Възраждане" е поредният патриотичен проект на ГЕРБ и ДПС

Явор Бажанков смята, че в следващите седмиците служебното правителство ще търси реваншизъм срещу БСП

Реклама

"Съставът на служебния кабинет и особено постът на Крум Зарков има яснa заявка – ще се търси лична вендета." Това коментира Яво Божанков от БСП.

"Той е уволнено то ръководството на партията и бил трибуна на яростна атака към БСП и нейното ръководство. Той има личен мотив. Той има повече от личен мотив. Този човек ще търси реваншизъм и лична вендета. Несъмнено в следващите седмици ще сатане ясно кой печели от това. И това ще е Борисов, който отстрани ще наблюдава как едни хора, които доскоро бяха уж срещу модела на Борисов атакуват други хора, които активно работеха този модел, да си отиде от власт“, коментира още Божанков.

Според него има заявка за стопляне на отношенията между ГЕРБ и президена, но не знае на какво се дължи това.

Божанков коментира, че служебният кабинет трябва да избере дали ще взима неотложни за страната решения, или ще се впусне в реваншизма.

„Ако служебния кабинет направи грешката  да тръгне по тази линия, както изглежда, това няма да  е добре за народа”, заяви Божанков.

„Щетите няма да са за лидера на БСП или за партията , ако започне такава атака - това ще цели да няма мнозинство и Борисов ще може да се върна на власт. Това ще бъде опит за реставрация на режима на ГЕРБ”, заяви още той.