Йорданка Фандъкова: Моята цел е постепенно да отваряме града за хората

В ситуацията на извънредно положение най-засегнати от физическата и социална изолация са децата, коментира кметът на столицата

Реклама

"Постепенно противоепидемичните мерки в София ще бъдат разхлабени, като отварянето на част от парковете е първата стъпка, каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова в предаването "Лице в лице". 

"Работим и за отварянето на Витоша, но това зависи от нашата лична отговорност. Видяхте какво стана с пазарите. Трябват ни няколко дни да видим как се справяме с парковете, за да получим разрешение. Надявам се за другата седмица", допълни Фандъкова.

Кметът на столицата каза, че ежедневно получава запитвания от граждани относно отварянето на парковете, като най-честият въпрос е защо възрастните нямат достъп до зелените площи. Тя припомни, че те са най-уязвимата група и трябва да бъдат пазени. Допълни, че те могат да се разходят по улиците на града, докато за децата е опасно. 

"И по отношение на организацията, и по отношение на свикването – първият ден е проблемен. Днес вече ситуацията е много по-добра. Хората са се ориентирали къде трябва да се движат. Ние отворихме определен брой алеи, защото не може на всяка алея да има полицай или служител, който да следи за спазването на мерките", допълни столичният кмет.

Вижте целия разговор във видеото.

Последни

Реклама