Йово Николов: Президентът Радев се заиграва със страховете на хората

Според Йордан Бързаков посланието на президента Радев и към БСП, и към бившите управляващи на министерството на икономиката е доста ясно

Реклама

Журналистите Йово Николов и Йордан Бързаков с анализ на посланията на Румен Радев с назначения от него служебен министър.

"Правителството на Кирил Петков, което свърши доста неща и още повече не свърши, все пак направи някакви усилия за откъсване от зависимостта от Русия от гледна точка на енергоносителите. Някъде между изреченията точно това стоеше в посланието на президента, че обществото иска сигурност за енергоносители и без да го казва, сякаш имаше предвид, "Газпром" е този, който ни дава сигурност", смята Йово Николов.

Според Йордан Бързаков риториката на новия служебен кабинет ще бъде такава, че да изостри страха на българите от евентуално наше влизане във война, което е абсолютно невъзможно. 

"Мисля, че е доста ясно посланието на президента Радев и към БСП, и към бившите управляващи на министерството на икономиката г-жа Нинова и въобще към нашите западноевропейски партньори", смята той.