Какво успя да свърши правителството, крепено на „сглобката“?

„Техните избиратели искат да се мразят и да се карат ежедневно. Така изглежда, че не са станали еднородна смес“, коментира политологът Стойчо Стойчев

Какво успя да свърши правителството, крепено на „сглобката“?

Реклама

„Крехката къщичка се крепи. Шегувах се, че ако в началото тя беше дървена, сега стана сламена. Тя ще продължи да изглежда нестабилна“, коментира в „Лице в лице“ Велислава Попова, главен редактор на „Дневник“.

Според нея двете цели пред „сглобката“ са членството в Шенген и приемането на еврото.

„Заложеният проблем е, че няма споразумение и яснота около назначаването на министрите. Реформите, които трябва да се случат, и промените в регулаторите, за които говорим от две години, не се случват. Дори нямаме информация стартира ли процедура за новата Антикорупционна комисия. Не виждаме реформа. Виждаме по същия начин използване на прокуратурата“, посочи тя.

„Проблемът е, че не говорим за визия, а се примиряваме с по-малкото зло. Цикленето ще продължи. Сега виждате, че Столичният общински съвет не може да избере председател, кметът не сформира екип, започва да бъде атакуван за решения. Това е ново хабене на енергията. Ако противопоставянето е насочено към твърдите ядра, то не допринася за коалиционната култура“, добави Велислава Попова.