Кирил Добрев: Борисов направи силен ход с това, че няма да бъде премиер

Вижте разговора във видеото

Кирил Добрев: Борисов направи силен ход с това, че няма да бъде премиер

Реклама

Днес в студиото на "Лице в лице" ни гостуват политологът Кирил Добрев и председателят на фондация "Консервативно общество"  Кристият Шкварек.

„Ако няма правителство всяка една от големите, системни в момента партии при следващи, есенни избори, ще падне с още 100 000 или 150 000 гласа. Те трябва да направят правителство“. Това коментира в предаването „Лице в лице“ политическият анализатор Кристиян Шкварек.

„Ситуацията е нова, ситуацията е коренно различна и е време да започнат да разбират, че духа нов вятър – и в България, и в Европа. Това, което се случва е „жълт картон“. „Жълт картон“ беше вдигнат на нашите основни партии, червен – на партии във Франция, оранжев – на партиите в Нидерландия. Нещо се променя в епохата, в която живяхме“, посочи още той.

„Последните 10 години имаше една ясна норма – ако ти си с Брюксел, ако си с правилната линия, ти си легитимен – и там, и в държавата си. Особено държавите в Източна Европа черпеха много легитимност от това „Вижте ни – ние сме с Брюксел и Брюксел е с нас. Само че тази епоха отминава, и то очевидно“, коментира Шкварек.