Кирил Добрев: Борисов ще търси промяна в неговите управляващи органи, за да може да работи с БСП

Според него БСП е гарнитура към основното ястие и може да е картофки „както към свинска пържола, така и към телешко бон филе“

Реклама

БСП е универсален играч, но се изхабява като сапуна в банята и след всеки вот за Народно събрание ще става все по-малка партия. Това каза в предаването „Лице в лице“ Кирил Добрев от БСП за възможността за съставяне на правителство още с първия мандат в следващото 49-ото Народно събрание.

Той заяви, че БСП „се разми в политическия живот – тя беше партньор и с ДПС, и с „Продължаваме промяната“, и с десните партии, но може да бъде и с ГЕРБ“.

„Ако върнем времето назад – може би с около две години, и някой беше предложил на Корнелия Нинова да направи среща с Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ по важни за държавата въпроси, тя би казала, че никога не би седнала на една маса със задкулисието“, обясни той.

От думите на Кирил Добрев стана ясно още, че ако Корнелия Нинова се е опитвала да промени модела, то днес българите са видели една добра и конструктивна среща.

„Двете страни знаят как да се ухажват помежду си. Връзката между Бойко Борисов и Корнелия Нинова е отдавна. Тя започна с „Ела да се разберем като мъже“ и завърши днес с „Ако си мъж, ела на срещата“. По всичко личи, че Бойко Борисов ще търси промяна в неговите управляващи органи, за да може да работи с БСП“, уточни още Добрев.