Кирил Петков: В момента трябва да вземем трудни решения в много опасни сценарии за България

По думите му голям риск е да влезем есента и зимата в спирала от избори и да сме и в политическа криза

Реклама

Във вторник заедно с жандармерия, пожарна, РИОСВ и здравната инспекция премиерът в оставка Кирил Петков отиде в ТЕЦ „Брикел“, за да направи цялостна проверка. Това се случи, след като вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов излъчи онлайн опита си да направи проверка там, но не беше допуснат.

„Вчера доказахме, че няма правителство в оставка. Има българско правителство, институции и никой няма да е над закона“, заяви Петков в предаването „Лице в лице“.

"Това, което ме учуди, е нахалството – вицепремиер да отиде да види измервателен уред, който е на неговата институция и те да го изгонят. Като си говорим тези дни за червени линии – това трябва да е абсолютната червена линия. Такъв срам за подхода към българските институции не може да бъде", коментира Петков.

„В момента трябва да вземем трудни решения в много опасни сценарии за България. Единият опасен сценарий е да продължи да има някакво правителство, което да бъде частично подкрепено от хора, които не са в парламента и никога не знаеш какъв ще е техният ход и чии интереси защитават. 

По думите му другият голям риск е да влезем есента и зимата в спирала от избори и да сме и в политическа криза.

„Искаме законът за КПКОНПИ да бъде окончателно приет и Бойко Рашков да застане начело, защото знаем, че може да му се доверим, за да се бори с корупцията“, изтъкна Кирил Петков.

Всеки си играе на политическа реторика и никой не мисли за реалността, така премиерът в оставка коментира предложенията за таван на цените на горивата.

Целия разговор вижте във видеото.