Кирил Петков за концесията за "Росенец": Това е ключов актив на държавата

Петков заяви, че не са искали прекратяването по никакъв начин да не се отрази на българските граждани

Реклама

Тази инициатива абсолютно си заслужава, защото това е ключов актив на държавата. Това е вратата към европейското пространство. Това беше една много добра стъпка, но много закъсняла. Това заяви съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков за приетото на първо четене прекратяване на концесията на „Лукойл“ на пристанище „Росенец“.

„Радвам се, че днес имахме мнозинството да бъде прекратена. Даже се радвам и че удължихме срока между прекратяването и влизането във владение от една на две седмици, за да има Министерството на транспорта възможност да оперира“, добави той.

Петков заяви, че не са искали прекратяването по никакъв начин да не се отрази на българските граждани.

Срамувате ли са да признаете, че има коалиция между ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС?

„Нямаше да има конфликти и напрежение, ако бяхме заедно. Не сме заедно. Имаме някои общи цели и те се виждат – във външната политика, във вътрешната политика, бюджетът, еврозона и Шенген. Заради тези общи цели трябва да се измисли начин, по който да се работи така, че това правителство да ги постигне и парламентът да приеме законите“, отговори Кирил Петков на въпроса.

Писмено споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

„Каква е разликата между документа, който ще бъде подписан (б.р. с ГЕРБ-СДС) и коалиционно споразумение – опитваме се да структурираме механизъм, който да ни даде възможност да координираме заедно, така че да се постигнат резултати“, заяви съпредседателят на ПП.

Последни

Реклама