Константин Вълков за протестите на феновете и исканите оставки в БФС

В четвъртък в София се очакват масови протести срещу управлението на БФС

Константин Вълков за протестите на феновете и исканите оставки в БФС

Реклама

Своеволието на ръководството на Българския футболен съюз да реши, че европейската квалификация между националните отбори на България и Унгария ще се играе пред празни трибуни и далеч от София, отвори кутията на Пандора.

БФС тайно си издейства от Европейската централа УЕФА подкрепа мачът на 16-и ноември да бъде преместен от стадион „Васил Левски“ в София – на негодния да приеме подобен ранг събитие „Колежа“ в Пловдив. Явно от БФС са били доста убедителни пред УЕФА, защото първоначално от там наистина се произнесоха Пловдив да е домакин на срещата.

Пловдив обаче отказа – поради лошото състояние на стадиона и удържа на вълна от рекет от страна на БФС, че не подкрепи ли управниците от Бояна в този момент, футбол в града няма да играят нито футболистите от Ботев, нито тези от Локомотив. А на хоризонта изгря трети вариант – Кърджали. Е, да де, но и от там вдигнаха „червен картон“ на Борислав Михайлов и свитата му – кметът на града поиска мача, но при едно условие – да се играе пред публика, за да има празник за местните.

Да, ама БФС бяга от публиката като дявол от тамян. Защото се страхува от безпрецедентната вълна на недоволство, довела до обединение на върли врагове като феновете на Левски и ЦСКА. Междувременно пък срамът стана още по-голям: села и паланки взеха БФС на мушката и взеха да си предлагат услугите евроквалификацията с унгарците да се състои на местните петоразделни стадиони. Към Михайлов полетяха покани за среща на вино и хубава ракия, а бонусът беше, че на селския стадион все пак има тоалетна.

УЕФА се намеси и върна битката България – Унгария на стадион „Васил Левски“Засега, без публика. СДВР е на крак, защото в четвъртък в София се очакват масови протести срещу управлението на БФС. А „мачът“ тепърва започва.

Последни

Реклама