Корнелия Нинова: България няма да изпраща войници в Украйна

Вижте разговора във видеото

Корнелия Нинова: България няма да изпраща войници в Украйна

Реклама

Днес в студиото на "Лице в лице" ни гостува Корнелия Нинова – председател на БСП и водач на листите в 25 МИР София и Благоевград.

Извънредното заседание на парламента в неделя се провали, тъй като ГЕРБ скриха Димитър Главчев и не искаха да отговарят на въпроси.“

ова каза в предаването „Лице в лице“ лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с извънредно заседание, което се проведе в неделя следобед и на което служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев трябваше да бъде изслушан във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител на България в ООН за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г.

Заседанието обаче се провали.

„Главчев присъстваше формално и лицемерно. ГЕРБ го спасиха от отговори. Позицията ни в ООН не трябва да бъде променяна в последния момент и то от служебен кабинет. Димитър Главчев трябва да отговори само на един въпрос – кой го накара? Той не може самостоятелно да вземе такова решение. Няма този кураж“, каза още Нинова по темата.

Последни

Реклама