Корнелия Нинова: Болката ми е за БСП и за истинските социалисти

Нинова призова истинските социалисти да не се поддават на хаос и внушения

Корнелия Нинова: Болката ми е за БСП и за истинските социалисти

Реклама

„Тежка загуба на изборите, катастрофални резултати, поех отговорност и подадох оставка. Някой нарече това, което се случи дворцов преврат. Дворцов преврат с пешки и пионки, защото зад това, което се случва в момента в БСП стоят съвсем други сили“.

Това каза бившият председател на БСП Корнелия Нинова в „Лице в лице“.

По думите ѝ през годините тя се е изправила срещу пет силни и големи групи, които са се обединили и случващото се с нея е естественият завършек.

„Червените барони на БСП, които за всички години не можаха да приемат, че един обикновен социалист е оглавил партията. Втората група са червените олигарси, които през целия преход използваха БСП, за да трупат лично богатство, тип Георги Гергов и Кирил Добрев. Третата група, която влиза рязко е либералното, олицетворявано от Сергей Станишев, те не можаха и няма никога да ми простят моята битка с джендър идеология. Четвъртата група си е т.нар. дълбока и паралелна държава – моделът ГЕРБ, Пеевски и всичко скрито в този модел. И в последните години се включи президентът Радев, защото той иска да е алтернативата, да има собствена партия, постоянно продуцираше партии и да унищожи БСП“, обясни Корнелия Нинова.

По думите ѝ тези групи са изпълнени с омраза и искат реванш. Нинова призова истинските социалисти да не се поддават на хаос и внушения.

Последни

Реклама