Костадин Костадинов: „Възраждане“ може да понесе отговорността за съставяне на кабинет

Вчера на консултациите при президента Румен Радев, „Възраждане“ са обсъждали темите за влизането в Еврозоната, военната помощ за Украйна и закупуването на самолети

Реклама

„Не е невъзможно, но дори и да има кабинет, няма да е стабилен, защото ще бъде построен на плаващи пясъци“, каза Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“ в предаването „Лице в лице“. Той заяви, че партията му може да понесе отговорността за съставяне на кабинет.

„Възраждане“ са готови да участват в съставяне на редовно правителство, което се обединява около техните цели.

„Ние може да разговаряме с всеки и трябва, защото е важно да стане ясно коя политическа сила как разсъждава по определена тема“, каза той. 

Вчера на консултациите при президента Румен Радев, „Възраждане“ са обсъждали темите за влизането в Еврозоната, военната помощ за Украйна и закупуването на самолети. 

„Поискахме от президента да сезира Конституционния съд с оглед на това, че това е решение, което надгражда правомощията на законодателната власт за сметка на изпълнителната. Не може парламентът да кара правителството да върши нещо, защото в противен случай обезсмисля функцията на самото правителство“, каза Костадинов. 

Получили са отказ както за това, както и за поискана подкрепа за свикването на референдум за „запазване на българската валута и финансова независимост“.