Костадин Костадинов за протеста на "Възраждане"

Костадин Костадинов за протеста на "Възраждане"

Реклама

Да се обърнат към съда – това посъветва нападнатите журналисти на bTV лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Водещата на „Лице в лице“ Цветанка Ризова показа разкъсания микрофон по време на протестите пред парламента, а Костадинов допълни, че депутатите на партията също ще потърсят правата си заради теч на лични данни. 

Припомняме, че в „Тази неделя“ Мария Цънцарова показа депутати от „Възраждане“, които описват ваксините срещу COVID-19 като експериментална течност, но са имунизирани. 

„Вината е в двете страни – не трябва да се сърдите на хората за това, че има агресия към медиите. Когато те са едностранчиви, когато предлагат само едната гледна точка – виждаме как в продължение на 2 г. има само пропаганда, която ни убеждава „за“ ваксините“, коментира той.

Костадинов в момента се намира под карантина заради участието му в КСНС, след който стана ясно, че председателят на парламента Никола Минчев беше диагностициран с коронавирус. Според лидера на „Възраждане“ това е „здравен фашизъм“ и ако сега хората не се задействат срещу здравните мерки – ще последва масов локдаун или задължителна ваксинация. 

По думите му до ескалация пред парламента се е стигнало заради отказа за диалог с протестиращите. Той поздрави здравния министър Асена Сербезова за реакцията ѝ.

„Тя намери смелост да покани протестиращите на разговор и видяхте, че пред здравното министерство нямаше сблъсъци. Това искахме да се случи и с министър-председателя“, коментира Костадинов.