Костадинов: Днес беше нанесен сериозен удар на безграничните амбиции на Пеевски да се превърне в собственик на държавата

По думите му форматът, в който се намира партията на Делян Пеевски, е много сериозна заплаха за националната сигурност на България

Костадинов: Днес беше нанесен сериозен удар на безграничните амбиции на Пеевски да се превърне в собственик на държавата

Реклама

„Сериозен процес на разпад наблюдаваме в ДПС и към настоящия момент може да си отдъхнем малко.“ Това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, след като не бе гласуван кабинетът „Желязков“, подкрепен от ДПС.

Той коментира, че според него има заплахи в ДПС.

„Доколкото разбирам днес и преди това Пеевски е отправил заплахи към представителите на собствената му парламентарна група, че ако те не подкрепят правителството днес, от утре буквално представители на прокуратурата и на НАП ще влизат в техните домове“, каза още Костадинов.

По думите му форматът, в който се намира партията на Делян Пеевски, е много сериозна заплаха за националната сигурност на България.

„Преди гласуването на кабинета, Пеевски имаше среща с турския посланик. Не знам какво са обсъждали, но може да съберем две и две лесно. Днес беше нанесен сериозен удар на безграничните амбиции на Пеевски да се превърне в собственик на държавата. Амбицията му да управлява еднолично беше препъната“, каза лидерът на „Възраждане“.

Според него всички в кулоарите са чули депутати от ДПС да се оплакват, казали са на други депутати и така всички са разбрали за отношението на лидера на ДПС.

„Днес успяхме да накараме представителите на другите политически сили да имат политическа мъдрост и да обуздаят ДПС. При тях наблюдаваме сериозен разпад. Пеевски ли е човекът, който командва прокуратурата и НАП, щом мачка собствените си депутати? Те са в модерно политическо робство", смята още Костадинов.