Красен Кралев: Имаме детайлна програма за справяне с кризата в спорта

Реклама

"Левски" ще получи помощ от държавата, но само когато смени собствеността. Това заяви спортният министър Красен Кралев в предаването "Лице в лице" по bTV относно турбулентните времена в клуба от "Герена".

По-рано днес феновете на "Левски" изпратиха писмо до министър-председателя Бойко Борисов с искане за помощ за финансовото стабилизиране на клуба. 

Организациите на привържениците предлагат вариант, в който настоящият главен спонсор - компания за спортни залози, собственост на бизнесмена Васил Божков, да продължи дейността си и да изплаща нужните суми на клуба. При невъзможност, "сините" фенове предлагат държавата да кредитира "Левски" "чрез обезпечен с бъдещи вземания от продажби заем за неотложни финансови нужди".

"До момента не ми е известно да има смяна на собствеността в "Левски". Когато има нещо реално, то трябва да бъде обявено. Премиерът многократно е заявявал, че иска да помогне на "Левски", но при смяна на собствеността.", бе краткият коментар на Кралев по темата.

Министърът разкри, че има план футболното ни първенство да бъде подновено на 5 или 12 юни, но за това трябва да бъде дадена зелена светлина от щаба и здравните власти.

Очаквайте подробности!