Красимир Вълчев: Малките деца по-малко се заразяват, по-малко пренасят вируса

Учениците в ранноучилищна възраст не са в такава степен фактор на заразата, обясни министърът на образованието

Реклама

Днес президентът Румен Радев заяви, че ще се кандидатира за нов мандат и продължи битката си с кабинета на Бойко Борисов. Той заяви, че се опасява след парламентарните избори от кабинет на задкулисието.

А днес е денят, в който почитаме жертвите на комунистическия режим. Денят, в който т. нар. Народен съд издава смъртни присъди на десетки от елита на обществото - хора с образование, политическа култура и огромен принос за развитието на страната. Толкова много време ни трябваше, за да осъзнаем, че този ден е сред най-тъжните, най-мрачните, най-непоносимите в историята на страната. Това трябва да се изучава от децата ни, защото забравата е вторият палач.

Гост в предаването "Лице в лице" е министърът на образованието Красимир Вълчев - за поетапното връщане на учениците в клас и ваксинирането на учителите.

"Цел на образователната система е да възпитава децата, да формира нагласи. Ние не можем да формираме равнодушни нагласи в децата, защото рискуваме в бъдеще те да бъдат равнодушни към новите превъплъщения на режимите", коментира той.

"Малките деца, учениците в ранноучилищна възраст не са в такава степен фактор на заразата. Учиха един месец и стойностите не се повишиха в образователната система. Ако имаме гнезда, то те са по-скоро изключения. Малките деца по-малко се заразяват, по-малко пренасят вируса", каза Красимир Вълчев.

"По-скоро проблемът е класната стая, а не децата. Големите ученици не са толкова безрискови, колкото малките деца", допълни той.

Вижте във видеото целия разговор с министъра на образованието Красимир Вълчев.