Кристиан Вигенин: Мая Манолова показа, че наистина се интересува от проблемите на хората

Битката за София

Реклама

Гост в "Лице в лице" е Кристиан Вигенин, заместник-председател на Народното събрание, бивш външен министър и делегат на заседанието на Софийската организация на БСП, което тече в момента, за да стане ясен кандидатът на БСП за кмет на столицата.

"Смятам, че Софийската организация ще вземе решение в подкрепа на Мая Манолова. Включително председателят на Софийската организация – г-н Паргов, в своето слово пред делегатите, подкрепи Мая Манолова. Водещи фигури на градската организация подкрепиха тази идея. Аз също не веднъж, през последните седмици, подчертах, че за мен това е правилното решение", коментира Кристиан Вигенин.

"В годините винаги сме имали слаб резултат, когато сме участвали с чисто партиен кандидат. При сегашното развитие на политическата ситуация, един независим кандидат, подкрепен от много широко ветрило от организации, може да сложи край на дългогодишното вече управление на столицата от ГЕРБ. Това за мен е водещият принцип", допълни той.

"Мая Манолова като омбудсман показа, че наистина се интересува от проблемите на хората, търси и намира решения. Струва ми се, че точно такъв кмет е нужен на София", смята Вигенин.