Кристиан Вигенин: Призовавам към примирие в БСП

Оставката на Корнелия Нинова до голяма степен е една емоционална постъпка, смята той

Кристиан Вигенин: Призовавам към примирие в БСП

Реклама

"Резултатите от изборите не предполагаха лидерът на БСП да си подаде оставката", каза Кристиан Вигенин в предаването "Лице в лице".

"Оставката на Корнелия Нинова до голяма степен е една емоционална постъпка. Всичко, което се случи от онзи национален съвет досега, ме убеждава, че изводът е един, за да може адекватно да участваме в местните избори. Колкото и да е неприятно може би за самата Нинова, ние нямаме оставка, тъй като тази оставка трябва да бъде потвърдена пред Конгреса", допълни той.

"Много се надявам тя или да оттегли тази оставка в неделя, или да обяви, че формално оставка не е внесена и ние трябва да се съсредоточим върху анализа", заяви Вигенин.

"С действията си Нинова успя да постигне това обединение срещу себе си, тъй като тя си отвори много фронтове. Опозицията не е готова в момента с някаква смислена алтернатива на политиката, която води Нинова, която има своите минуси, но има и своите плюсове. От моя гледна точка балансът към днешна дата е по-скоро положителен", смята той.