Крум Зарков: Критиките към служебното правителство показват, че то си е свършило добре работата

Крум Зарков подчерта, че упреците на главния прокурор за промените в законодателството нямат никакво основание

Реклама

Служебното правителство не си е поставяло задачата да „разклаща предизборно една или друга партия“. Това каза в предаването „Лице в лице“ служебният правосъден министър Крум Зарков.

Според него никой не може да „удари партиите така, както те сами се удрят“ и в България има служебно правителство, защото „именно те не могат да излъчат редовно управление“.

„Няма по-сигурен индикатор за това, че служебното правителство си върши работата, от недоволството на една или друга партия към определен министър, съобразно темите, които са им неприятни. Едни не харесват финансовия, други – министъра на регионалното развитие и благоустройството. Критиките към служебното правителство показват, че то си е свършило добре работата“, обясни още той.

Крум Зарков подчерта, че упреците на главния прокурор за промените в законодателството нямат никакво основание. „Много хора по висшите етажи на властта разбраха, свикнаха и приеха, че когато поемат такива отговорности подлежат на определен вид специален режим. Например депутатите трябва да декларират имуществото си по специален режим, който се различава от този за останалите хора“, обясни той и подчерта, че главният прокурор трябва да подлежи на отчетност.