Кузман Илиев: За съжаление парламентаризмът се оказа компрометиран

"Днес за мен беше сложен край на Бюджетната комисия с това каре от лидери, което направиха", заяви бившият председател на Бюджетна комисия в парламента и съветник на служебния министър на финансите Любомир Каримански

Кузман Илиев: За съжаление парламентаризмът се оказа компрометиран

Реклама

“За съжаление парламентаризмът се оказа компрометиран. Приветствам политиката на Асен Василев панически да не се вдигат данъци – това е добър сигнал към българския бизнес, който е много сложно положение в момента. Когато парламентаристите обаче предложат нещо разумно в дискусия – неданъчният тормоз, проверките, неизпълнимите условия да отпаднат и те отпаднат, но след това хората в изпълнителната власт вземат решение, което налагат на парламентаристите“. Това коментира пред bTV Кузман Илиев, председател на Съюза за стопанска инициатива.

„Днес се случи нещо, което напомня за много за времето преди протестите през 2020 г. Днес отново министър-председателят си позволи да поучава депутатите, да казва къде е сбъркала бюджетната комисия, да казва какво трябва да се поправи в парламента. Откога връщаме лентата назад, че Министерският съвет да управлява парламента. Днес за мен беше сложен край на Бюджетната комисия с това каре от лидери, което направиха. 100% заличиха дейността и авторитета на Бюджетната комисия“, заяви бившият председател на Бюджетна комисия в парламента и съветник на служебния министър на финансите Любомир Каримански.

Последни

Реклама