Лазар Радков: През годините не съм изпускал избори – даже като студент в Германия също съм гласувал

А Мария Силвестър определи връзката между гласоподавателите и политиката като „токсична“ и посочи това за основна причина за ниската избирателна активност на изборите

Лазар Радков: През годините не съм изпускал избори – даже като студент в Германия също съм гласувал

Реклама

„Аз винаги гласувам, мотивацията ми е да упражня правото си на глас – това е мое право, извоювано от едни хора, най-малкото, което мога да направя, е уважение поне към този техен акт, а след това вече идва и желанието ми като разумен и нормален гражданин да участвам в изборите“, каза Мария Силвестър в извънредното изборно издание на предаването „Лице в лице“.

„През годините не съм изпускал избори – даже като студент в Германия също съм гласувал. Струва ми се обаче, че много хора са с впечатлението, че да отидеш до урната и да пуснеш една бюлетина, изчерпва задълженията ни като граждани. Това е само една част от това да бъдем активни граждани“, каза Лазар Радков.

Двамата доброволци призоваха да гласуваме не само в деня на изборите, а и във всеки друг ден от ежедневието ни.

„Ние имаме контакт с хората, за които сме гласували. Наша отговорност е да търсим отговорност от тях. През социалните мрежи, като ги срещаме на улиците, на някои даже може да имаме телефоните“, каза той.

А Мария Силвестър определи връзката между гласоподавателите и политиката като „токсична“ и посочи това за основна причина за ниската избирателна активност на изборите.

„За съжаление аз смятам, че има много голям вакуум в комуникацията между хората, поради което имаме такава избирателна активност, и в политиката като цяло. Това е една малко токсична връзка. От опит знам, че тези връзки се разрешават, когато осъзнаеш, че и двете страни участват еднакво в това да бъдат част от тях. А след като ние вдигнем ръце – не можем после да изискваме“, обясни тя.

„Хората все повече си дават сметка, че зависи от тях и колкото повече всеки един от нас даде от себе си, толкова по-добре след време ще станат нещата“, каза Лазар Радков.