Лена Бориславова: Готови сме за разговори и изграждане на доверие. С ултиматуми не се прави

"Утре се готви още един ход от ГЕРБ. Ще се внесе решение в Народното събрание за избор на Мария Габриел за премиер без състав на кабинет", каза още Лена Бориславова

Лена Бориславова: Готови сме за разговори и изграждане на доверие. С ултиматуми не се прави

Реклама

„Мария Габриел създаде мост между ПП-ДБ и ГЕРБ, но сега тя е подменила текста на споразумението. Тя е накарана да подпише текст, който е по-ранна версия и различна. Какво стана и кой я накара да внесе тази папка по този начин?“, коментира Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ в предаването „Лице в лице“.

Според нея трябва да има сближаване отново, за да се изгради доверие.

„От ГЕРБ прекъснаха преговорите. На 19 март, когато след множество ултиматуми, скъсяване на срокове, избягване на темите за реформи, лидерите на ПП-ДБ бяха на масата за преговори. В 12:30 часа в деня на връщане на мандата влиза Никола Николов, PR на ГЕРБ, и казва – „Време е“. Четирите дами станаха и тръгнаха. Комуникацията прекъсна. Бойко Борисов не вдига телефона. От медиите разбрахме, че Мария Габриел възнамерява да отиде при президента в 16 часа“, посочи Бориславова.

„Учудих се в поведението на Мария Габриел, тъй като нямахме разбирателство. Беше изпълнена лъжа по команда. Каза се, че има решение и състав на кабинет. При преговорите имаше целенасочено изтичане на проектокабинет в медиите, който не е съгласуван. Представянето му с лъжа е метод на силови преговори, които целят от ПП-ДБ да бъдат принудени да гласуват това, което се поднася. Утре се готви още един ход. Ще се внесе решение в Народното събрание за избор на Мария Габриел за премиер без състав на кабинет. Силно се надявам, че това действие няма да бъде извършено“, добави тя.