Личните лекари ще изписват безплатни лекарства срещу COVID-19

С коментар с включва доц. д-р Любомир Киров

Личните лекари ще изписват безплатни лекарства срещу COVID-19

Реклама

Тези, които са взели решението общопрактикуващите лекари да могат да изписват безплатни лекарства за пациентите с коронавирус, очакват да пляскаме с ръце от радост. За да стане факт обаче, трябва да има съгласие от страна на Лекарския съюз. Дали ще бъдат добавени тези медикаменти е опция, която по никакъв начин няма да подпомогне справянето със ситуацията. При такава възможност бихме назначили, ако е необходимо, лечение по електронен път само на пациенти, които ние сме диагностицирали, ние назначаваме лечението и ние ги проследяваме. Няма да се превръщаме в секретарки на някого. Ако тази мисъл им е минала през главата, това няма да се случи.

Това заяви председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари доц. Любомир Киров в предаването "Лице в лице".

Киров каза още, че според него самата опция за безплатни лекарства за COVID-19 е по-скоро "PR-ска акция", защото в повечето случаи става въпрос за подкрепящи медикаменти, а ако човек стигне до сериозна терапия, то тя е в болничното заведение.