Любен Иванов: Поведението на г-н Гешев като главен прокурор не обосновава една успешна политическа кариера

Депутатът коментира и избора на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор

Любен Иванов: Поведението на г-н Гешев като главен прокурор не обосновава една успешна политическа кариера

Реклама

Не мисля, че Иван Гешев ще бъде сериозен политически играч. Това каза в предаването „Лице в лице“ народният представител от коалицията ПП-ДБ Любен Иванов.

„Г-н Гешев действително има доста познания върху политическия живот и криминалния живот. Но не мисля, че има достатъчно познания върху политическото поведение, а и поведението му като главен прокурор не обосновава една успешна политическа кариера“, обясни той.

Депутатът коментира и избора на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор. „Това е едно правно нищо. Един квази орган е взел едно напълно нищожно решение. Декларацията на парламентарната група на ПП-ДБ изразява позицията, че бързото намиране на алтернативна фигура, страдаща от натрупаните от Гешев тежести, не е решение на проблема“, каза още той.

Любен Иванов коментира и темата с наводненията. Според него съществуващият проблем е свързан с липсата на периодично почистване на речните корита. „В населените места ангажимента за това е на местната власт, а извън тях – на областния управител, който представлява държавата“, обясни той.