Мая Манолова: Ако стана кмет, столичани ще имат възможност да се информират онлайн в реално време за всеки разход

Кандидатът за кмет на София за подкрепата на БСП, борбата с мръсния въздух и обществените поръчки

Реклама

Не съм търсила подкрепа от нито една политическа централа, потърсих подкрепа от гражданите, които искат промяна в начина, по който се управлява столицата. Ценя подкрепата и на леви и на десни, но още повече ценя подкрепата на гражданите и инициативните комитети, на неправителствените организации. Това заяви в предаването „Лице в лице” Мая Манолова – кандидат за кмет на София. 

Кандидатурата й за кмет е гражданска, но беше подкрепена от БСП, ДБГ и "Движение 21" на Татяна Дончева. 

"Управлението на София не е дясно, то е задкулисно. Пиша моята програма заедно с гражданите и вече я обсъждах в различни формати", посочи още Мая Манолова.  

"Родени в различни градове са стотици  и хиляди столичани, хора които живеят и обичат София. Живея тук от 2005 г., работя тук, променила съм адресната си регистрация преди една година, за да бъдем с един и същи адрес със съпруга ми", така Манолова отговори на критиките, че не е родена в София. 

„Самохвалството на премиера е малко в повече. Скоро разбрах, че премиерът е възприел моето настояване да бъдат решавани проблемите на гражданите, като лична услуга", коментира още Манолова. 

По повод на думите на Борисов, че ГЕРБ са направили Мая Манолова омбудсман, тя посочи, че е бела избрана от парламентарните групи. 

„Групата на ГЕРБ заяви, че няма да гласува за мен, те имаха собствен кандидат, но някои са ме подкрепили”, каза още Манолова. 

По думите й в последната една година властта е блокирала всяко нейно действие като омбудсман. Законите, които съм внесла в парламента, каузите зад които съм застанала, не се придвижва. Законопроекта срещу свръхправомощията на банките, подигравката с медицинските специалисти,  стана ясно че нито една от каузите няма да има положителен завършек, трябваше да направя сериозен избор. Дали да превърна позицията на омбудсман в административен пост или да се опитам да помагам на хората с други инструменти”. Така Манолова обясни мотивите си да се кандидатира за кмет на столицата.