Мая Манолова: Борисов планира удължаване на мандата

Наесен ще има народно недоволство, ще има торнадо от гладни бунтове, защото хората остават без работа, а фирмите фалират. Това обяви в интервю за предаването „Лице в лице“ председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“

Реклама

"Борисов иска да спаси властта си, а не бизнеса и работните места на българските граждани. Той се интересува от собственото си политическо оцеляване, а не от българския народ. Подобно противоконституционно действие е пецедент в най-новата българска история. Това твърдение го чухме от негов министър, който твърди, че е юрист и, че не трябва да гледаме на мандата на управляващите като за четиригодишен, а поради извънредното положение, мандатът може да бъде удължен с месеци. Това е публично изказване на министър от кабинета на Бойко Борисов."

Наесен ще има народно недоволство, ще има торнадо от гладни бунтове, защото хората остават без работа, а фирмите фалират. Това обяви в интервю за предаването „Лице в лице“ председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“.

По думите ѝ европейските средства и обещаните български за преодоляване на последствията от COVID кризата не са стигнали до българските граждани. Много малко фирми са получили безвъзмездна помощ от 3 до 10 хил. лв., малко семейства и творци са взели целева помощ.

Кабинетът не успя да омекоти удара от кризата, бизнесът в момента е на колене, коментира Манолова.

Тя отново даде заявка за участие в следващите парламентарни избори. Обяви също, че трябва да се създаде регламент за обективна социология, защото от години се извършва „откровената манипулация с данни“.

Манолова настоява също колекторските фирми да бъдат поставени под контрол.

Гледайте целия разговор във видеото.

Последни

Реклама