Мая Манолова: Финансова поддръжка от бизнесмена Божков нито съм искала, нито съм получавала

В рамките на кампанията аз съм се срещала с много представители на бизнеса. Една част от тях бяха изпратени директно от премиера Борисов да ме заплашват, да ме отказват, да се опитват да ме шантажират, каза тя

Мая Манолова: Финансова поддръжка от бизнесмена Божков нито съм искала, нито съм получавала

Реклама

Днес във Фейсбук Васил Божков разпространи кореспонденция, която според него е водил с премиера Бойко Борисов. От нея се разбира, че Божков е информирал Борисов за посещение на Мая Манолова при него с молба за подкрепа, наречена в текста "поддръжка". Сутринта Борисов отрече автентичността ѝ, тъй като мобилният му апарат бил стар и може да изпраща съобщения само на латиница, а част от кореспонденцията в разговорите се води на кирилица.

"Не съм искала и не съм получавала никаква финансова поддръжка от когото и да било бизнесмен – нито от бизнесмена Божков, нито от други бизнесмени", категорична е Мая Манолова.

"Видях sms отчетите, които приличат на sms отчети между партньори, които са си правили услуги. В рамките на кампанията аз съм се срещала с много представители на бизнеса. Една част от тях бяха изпратени директно от премиера Борисов да ме заплашват, да ме отказват, да се опитват да ме шантажират, друга част ми предлагаха суми пари, за да се откажа да участвам в изборите. Самият Борисов в разговор ме попита: "Предложиха ли ти всичко, за да не се кандидатираш в София", и отговорих: "Да, предложиха ми всичко, но аз ще се кандидатирам", разкри тя.

Вижте във видеото какво още каза Мая Манолова.