Марин Марковски: Не може да става въпрос за малко и много доказателства, те трябва да са достатъчни

Усилията трябва да са насочени към това да се събират доказателства отговорно, честно, почтено - коментира адв. Марковски

Реклама

Преди седмица главният прокурор Иван Гешев представи пред парламента годишния доклад за работата на прокуратурата. Тогава той поиска промяна в Наказателния кодекс така, че обвинените да получават присъди с по-малко доказателства. 

Разговор в студиото на "Лице в лице" за необходимостта от промени в НК и НПК с адв. Марин Марковски.

"За да се вкара човек в затвора, трябва да има толкова доказателства, които ясно да казват: този човек е извършил това престъпление", каза адв. Марковски. 

"Трябва да бъдат насочени в тази посока усилията - да се събират доказателства отговорно, честно, почтено. Не може да става въпрос за малко и много доказателства. Доказателствата трябва да са достатъчни", поясни той. 

Адвокат Марковски заяви, че разбира г-н Гешев. "България има нужда от този прокурор. Само че, когато се разсъждава по начин, който е свързан с разбирането, че трябва да се победи престъпността, но за сметка на законността, няма да има победа над престъпността", коментира юристът.

Подробности вижте във видеото.