Мартин Димитров: Критиките към бюджета са продължение на местните избори, а те вече приключиха

Мартин Димитров посочи, че е нужно да има малко конструктивизъм, т.е. „състезанието да е на добри идеи и решения“, а не да се отрича всичко

Мартин Димитров: Критиките към бюджета са продължение на местните избори, а те вече приключиха

Реклама

ГЕРБ не бива да стоят отстрани и да критикуват отдалече „Бюджет 2024“. Това каза в предаването „Лице в лице“ депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров.

„Критиките към бюджета са продължение на местните избори, а те вече приключиха. Някои критични бележки обаче трябва да бъдат отчетени и чути. Но имайте предвид, че бюджетът все още не е внесен в Народното събрание – той е на ниво обсъждане и в него могат да бъдат направени необходимите промени“, обясни той.

Мартин Димитров посочи, че е нужно да има малко конструктивизъм, т.е. „състезанието да е на добри идеи и решения“, а не да се отрича всичко. Според него страната ни няма да влезе в дългова спирала и всички работят така, че да не се стигне до такава. „Такова безпокойство не трябва да има“, допълни той.

Депутатът от ПП-ДБ обясни също така, че имало логика да се въведе диференцирано ДДС по време на COVID-19, но сега от него няма нужда. „Ако имаше дебат с ГЕРБ, защото те предпочитат да критикуват отдалеч, щях да ги попитам как да се постигне хем нисък дефицит, хем по-ниско ДДС за определени отрасли. Основанието е отпаднало, а те искат привилегиите да останат“, поясни още той.