Никола Минчев: Доверие в изборния процес се гради трудно, бавно и с последователни действия

„Новата коалиция е коалиция на принципите, които водят към една по-добра България, а не на спасението", поясни той

Реклама

Доверие в изборния процес се гради трудно, бавно и с последователни действия, а не с промени в изборните правила за една нощ. Това каза в предаването „Лице в лице“ Никола Минчев коалицията „Продължаваме промяната“ –„Демократична България“ за броенето на бюлетините.

„Новата коалиция е коалиция на принципите, които водят към една по-добра България, а не на спасението. Става дума за една България с по-развита и иновативна икономика, по-добър стандарт на живот, намалено социално неравенство, с върховенство на правото – на дела, а не само на думи“, поясни той.

Според Никола Минчев новата коалиция ще се пребори за първото място. „Ние не бягаме от отговорността да съставим правителство“, отрече той твърденията на ГЕРБ, че „Продължаваме промяната“ искат да провалят съставянето на правителство и в следващия парламент, за да се отиде отново да избори през есента (заедно с кметските).

Той подчерта, че новата коалиция ще направи всичко възможно да състави правителство в рамките на 49-ото Народно събрание, защото България има нужда от стабилност. Никова Минчев не отрече, че е възможно да имат препокриване по конкретни теми с ГЕРБ, но вероятно няма да търсят тяхната подкрепа.

„Радвам се на тази заявка от страна на Бойко Борисов за промени в законодателството, която апропо дойде веднага след обявяването на поредния списък със санкции по „Магнитски“. Надявам се тя да бъде изпълнена, защото ще е добре за България. Освен това приемането на тези закони са свързани с второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост, както и за напредък на страната ни“, каза още той.

Последни

Реклама