Никола Стоянов: Получих сигнали от служители в „Ел Би“, че млякото е със занижено качество

"Аз нямам съмнения за качеството на млякото. Знам, че е било лошо, на 5-6 дни, вече губело свойство", допълни още той

Никола Стоянов: Получих сигнали от служители в „Ел Би“, че млякото е със занижено качество

Реклама

"За съжаление още месец и малко след като влезе новият Съвет на директорите в "Ел Би Булгарикум", се появиха официални сигнали за качеството на доставяното мляко от чужбина, от много километри. След влизането на новият съвет, започва да се внася мляко от унгарска фирма, която е регистрирана само няколко дни по-рано. А парите са се плащали авансово“.

Това коментира пред bTV служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов по повод уволняването на изпълнителния директор на в  "Ел Би Булгарикум".

„За мен беше важно да има конкурси за всички дружества. Такива са провеждани навсякъде, а аз съм дал абсолютна оперативна свобода, но това не означава липса на контрол", посочи още той.

„Получих сигнали от служители в „Ел Би“, които от 40-50 години са в производствената база във Видин, че млякото е със занижено качество“, заяви служебният министър.

Николай Маринов казва, че той е бил пристискан от служебния министър да внася прясно и сухо мляко от Унгария на завишени цени. Бившият вече директор на дружеството твърди, че министър Стоянов го е извикал в кабинета си и му е казал, че ще му изпратят оферта. Веднага след този разговор Маринов намерил офертата в своя кабинет. В нея вносното мляко било с масленост 3,5% при положение, че нашата норма е 3,6%. По думите на бившия директор посочената цена била 1,45 лева, а ние купуваме от Видин за 1,15 и за 1,30 лева. Върху него имало натиск да прекрати договори с български фирми.