Николай Ненчев за шпионския скандал: Ако в тази информация е уличен и българският президент, тогава влизаме в много тежка криза на държавността

Което би могло да предизвика много тежък вътрешно-политически скандал, допълни той

Реклама

Въз основа на изявлението на министър-председателя, бих искал да отбележа, че той играе много по-добре ролята на балансьор, отколкото президентът в държавата. Имам чувството, че са разменени ролите. Това каза в предаването "Лице в лице" Николай Ненчев, бивш министър на отбраната.

"По отношение на шпионския скандал не би следвало да има каквото и да е съмнение в този смисъл, защото той предизвика реакция от страна на главния прокурор, на заместник-главния прокурор, на нашите служби", заяви той.

"Държавата ни е в много тежка криза. Ако тези действия са предприети без знанието на президента, това е твърде сериозно", смята Ненчев.

"Ако в тази информация, получена от чужди служби, е уличен и българският президент, тогава ние влизаме в много тежка институционална, политическа и криза на държавността в България, което би могло да предизвика много тежък вътрешно-политически скандал", коментира още той.

Вижте във видеото целия разговор с бившия министър на отбраната Николай Ненчев.