Николай Павлов: Това, което се стовари върху Булгаргаз, е шокиращо

"Проверките всъщност текат от няколко седмици и ние отговаряме на всички въпроси, които ни поставят от другите институции", каза още изпълнителният директор на "Булгаргаз"

Николай Павлов: Това, което се стовари върху Булгаргаз, е шокиращо

Реклама

Това, което се стовари върху Булгаргаз, е шокиращо. Така изп. директор на "Булгаргаз" коментира действията на ДАНС и ГД Национална полиция, които в петък влязоха на проверка в газовия доставчик.

Проверките всъщност текат от няколко седмици и ние отговаряме на всички въпроси, които ни поставят от другите институции, каза в предаването "Лице в лице" изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов.

Той посочи, че откакто през февруари 2015 г. дружеството се управлява от настоящото ръководство неговите задължения са намалели от 325 млн. лв. и в момента такива няма. По отношение на финансовия резултат също се наблюдава положително развитие - от загуба в размер на 4,3 млн. лв. за 2021 г. имаме рекордна печалба от над 99 млн. лв.

От едно съсипано држество се превърнахме в лидер на пазара, каза още Павлов. Няма компания, на която да е отказано газоподаването. На фона на тази картина сините лампи на службите са пред офисите ни.

Вероятно има някакъв сигнал по който се работи, допълни Павлов по отношение на причината за проверките.