Николай Василев: Изобщо не смятам целта от само 3% дефицит за някакво положително постижение и някакъв успех

Според него „няма смисъл от правителства, които имат милиони вдишвания и издишвания, но нямат моменти, които спират дъха“

Реклама

„Наскоро нарекох този бюджет, бюджет на мързелив отказ от реформи. Никакви реформи в нито една сфера. Нищо интересно, инерция, доста харчене, слаби резултати и пак недоволни“, каза в предаването „Лице в лице“ икономист Николай Василев.

„Не съм съгласен, че който прави реформи, губи избори. Смятам, че няма такова нещо. Смятам, че хора, които не правят никакви реформи, са абсолютно безполезни в исторически смисъл за своята нация“, категоричен е той.

Според него „няма смисъл от правителства, които имат милиони вдишвания и издишвания, но нямат моменти, които спират дъха“.

„Изобщо не смятам целта от само 3% дефицит за някакво положително постижение и някакъв успех. За мен това е лошо постижение, лош резултат. Извънредни обстоятелства в живота се случват постоянно. Ние управляваме бюджетите последните две три години сякаш никога нищо няма да ни се случи. Като нищо лошо не ни се случва ние сме на ръба да не кажа фалита, ами ако се случи нещо извънредно“, добави Василев.

Последни

Реклама