Нинова: Темата Македония беше измислена димка, за да отклони вниманието

Според нея причината за вота на недоверие на кабинета "Петков" са пари и интереси

Реклама

"Една от грешките ни беше, че не дадохме предсказуемост и предвидимост на бизнеса", заяви вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице".

"Темата Македония беше абсолютно измислена димка, за да отклони вниманието, може би, за да придаде на напускането на ИТН патриотичен символ", каза тя. 

По думите на Корнелия Нинова причината са пари и интереси.

Хаос, липса на алтернатива, политическа криза, шокираща безотговорност пред настъпващите тежки есен и зима – това според Корнелия Нинова са последиците от вота на недоверие.

„Ако до утре не бъде приет Законът за ДОО, няма да има увеличение на пенсиите от 1 юли“, каза икономическият министър в оставка в предаването „Лице в лице“.

„Математически този вот на недоверие мина, но смислово повечето българи се убедиха, че мотивите за икономическа и финансова политика бяха абсолютно несъстоятелни“, каза още Нинова.

За нея темата със Северна Македония е „измислена димка“, за да се отклони вниманието и това не е причината за разпада на правителството. Според нея изстинката причина са пари и интереси.

Корнелия Нинова призна, че е очаквала кабинетът да изкара по-дълго, защото е имало добро коалиционно споразумение. Имало е и съгласие по важни политики.

Целия разговор вижте във видеото.