Първан Симеонов: Най-малка цена за конструкцията ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще плати ГЕРБ

Симеонов заподозря, че може би Борисов ще даде София на ПП-ДБ, защото така или иначе я губел

Реклама

„Най-малка цена за конструкцията ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще плати ГЕРБ. Те излизат от изолацията и изпират имиджа си. Може би го направиха за сметка на Иван Гешев. Той не е съгласен и им даде битка, която те не очакваха“. Това каза в предаването „Лице в лице“ политологът Първан Симеонов.

„Докато не свърши, не е свършило, прекалено деликатно, нежно ми изглежда това, за да е толкова лесно“, коментира Симеонов във връзка с ротационното правителство.

Според него някаква цена ще плати и „Демократична България“. По думите му ДБ никога не загубили връзката с Борисов и според него те били в основата на случващото се.

„Христо Иванов преносно казал на Борисов: Ето подавам ти ръка, да правим това, което трябваше да правим преди няколко години“, заяви Симеонов.

По думите му най-голяма цена ще плати „Продължаваме промяната“, защото няма структури и твърдо ядро.

Според него ДБ се промъкнали в хаоса и прокарали своята съдебна реформа.

Симеонов заподозря, че може би Борисов ще даде София на ПП-ДБ, защото така или иначе я губел.

„Днес Гешев отвори кухнята и там е прелюбопитно“, заяви той.

По думите му едно евроатлантическо правителство е прекалено за българите. „Костадинов пак ще е печеливш. Той и при избори е печеливш и при евроатлантическа коалиция пак печели“, заяви Симеонов.

„Видяхме, че няма механизъм за отстраняването на главния прокурор докато не бъде привлечен, като обвиняем. В момента съществува законодателство от две мерки, но трябва да бъде привлечен. Ние не знам как да се отървем от него по законен начин. ВСС може да го отстрани с акт, ако е класическо дисциплинарно производство. Това показва едно силно политическо влияние в съдебната власт, от което е добре да се отървем“, каза в предаването „Лице в лице“ правният експерт от Института за пазарна икономика Иван Брегов.