Петър Карабоев: Хората изгубиха вяра в демокрацията

Според Бойко Станкушев политическите лидери стават все по-малко пригодни и с по-ниска експертиза

Реклама

В студиото на "Лице в лице" са Бойко Станкушев, директор на антикорупционния фонд и Петър Карабоев, заместник главен редактор на "Дневник". 

"След пиесата, която видяхме около спора за споразумението за Северна Македония, мисля, че може да видим всякакви ефекти салто мортале в българската политика. Не се учат родните политици, напротив, става все по-лошо, по-цинично. Хората забравиха, че миналата година три пъти на избори българският избирател каза на политическата класа: "Направете така, че тези, които управляваха 12 години, две партии, не ги искаме. Знаем, че ще е сложно. Това уравнение си го решете вие, лидерете. Споразумейте сеи се разберете!" Мисля, че сме пред същата задача и в момента. Уравнението не е решено. Политическата класа на България се оказа негодна за тази задача. Не могат да решат тази политическа задача", смята Петър Карабоев.

"Хората искаха справедливост или най-малкото да видят, че в перспектива ще има гаранции от повечето политически сили за някаква справедливост в бъдеше време. Хората изгубиха вяра в демокрацията. Това е най-страшното, това е дефицитът на вяра в справедливостта", сподели Бойко Станкушев.